Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Virtuálne Vianoce

  • Ostatná aktualizácia: piatok, 08. január 2021, 09:37
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PhDr. Gabriela Jenčíková, Mgr. Ľubica Terebeššyová, RNDr. Jana Tokárová, koordinátori pre VAU, jaz. korekcia článku PhDr. Bibiána Lojanová

  • 18-december-2020 09:29
Vianočný stromček

Vianoce symbolizovali v minulosti čas oddychu, čas pokoja. Po tvrdej práci boli konečne časom, kedy si ľudia dopriali chvíľku na relax. V terajšej dobe neistoty, frustrácie z pandémie COVID 19 aj my tohtoročné vianočné sviatky očakávame s prísľubom pokoja, oddychu, možno aj relaxu. Je čas zastaviť sa, zamyslieť, ako túto pandémiu v čase najobľúbenejších vianočných sviatkov prekonať. Očakáva sa od nás zodpovedný prístup a domáca izolácia bez kontaktov s príbuznými, známymi, skrátka strávenie sviatkov cez virtuálne spôsoby komunikácie.

Možno zapochybujeme, či už tá izolácia netrvá dlho, či už nám ten sociálny kontakt predsa len nechýba. Verte, milí študenti, že tieto myšlienky napadnú aj nám pedagógom a boli by sme oveľa radšej s Vami v škole na vyučovaní. No skúsme aj v tomto čase Covidu nájsť niečo pozitívne.
Dištančné vzdelávanie nás naučilo, že môžeme komunikovať aj inými formami a metódami, na aké sme boli zvyknutí. Pojmy ako Edupage či Teams sme začali zrazu používať vo svojom slovníku automaticky my aj vy. Pre nás pedagógov sa objavili výzvy ako využiť nové aktivizujúce metódy, videoprojekcie pre lepšiu názornosť učiva.
Na Vás študentov sa začal klásť dôraz na samostatnú prácu, prácu s internetom, hľadanie materiálov a riešenie problémových úloh, ktoré sa v praxi tak často vyskytujú. Rozvoj logického myslenia pri uvedených skutočnostiach vyznieva ako malý bonus. Denní i diaľkoví študenti zvládli počítačovú gramotnosť na jednotku. Objavilo sa prostredie kooperácie, tak potrebné pre tímovú prácu i do budúcnosti. IKT technológie a virtuálne prostredie sa zrazu stali samozrejmosťou aj pri vyučovaní.
Tohtoročné Vianoce budú pre nás všetkých predsa len trošku iné. Ide o uhol pohľadu. Ako budúci zdravotníci cítime zodpovednosť za svojich príbuzných, známych, priateľov, nechceme ich ohroziť a budeme komunikovať virtuálne. A je úplne jedno, či Vianoce vnímame ako duchovnú záležitosť, či rodinný sviatok. My koordinátorky VAU sme sa takto rozhodli a čo vy, pridáte sa???
Milí študenti, prajeme Vám pokojné, radostné a v zdraví prežité vianočné sviatky.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft