Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Olympijský kultúrny a vzdelávací program OCEP

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 10. júl 2022, 06:45
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Marcel Makovič, kordinátor projektu OCEP, jazyková korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 30-jún-2022 06:38
Olympijský kultúrny a vzdelávací program OCEP

V školskom roku 2021/2022 sa naša škola zapojila do Olympijského kultúrneho a vzdelávacieho programu (OCEP) pri príležitosti konania Európskeho juniorského festivalu mládeže (EYOF 2022) v Banskej Bystrici. Program OCEP prebiehal v školskom roku 2021/2022 a bol exkluzívnym programom pre vybraných 50 škôl zo Slovenska. Participáciou na tomto exkluzívnom programe sme ako škola získali počas celého školského roka materiálnu podporu v podobe publikácií a propagačných materiálov, možnosť navštíviť Slovenské olympijské a športové múzeum v Bratislave a omnoho viac.

Čerešničkou na torte tohto programu bude možnosť stať sa súčasťou podujatia EYOF 2022 v Banskej Bystrici v rámci výstavných pavilónov vo FAN ZÓNE v Parku pod pamätníkom SNP v Banskej Bystrici. Okrem poskytovaných publikácií a propagačných materiálov sme ako vybraná škola plnili aj rôzne výzvy, ktoré nám pridelil organizačný výbor EYOF 2022. Boli to napr. zhotovenie prezentácie na tému Geografia Slovenska, regiónu, mesta, vytvorenie videa na tému Čo znamená pre vás fair play?, zapojenie sa do medzinárodnej fotografickej súťaže zhotovením fotografie s témou Spirit of Fair Play – Duch fair play a zorganizovanie Olympijského dňa na našej škole.

Najväčšou výzvou pre žiakov však bolo realizovanie videokonferencií s našou partnerskou školou v projekte OCEP, španielskou školou Colegio San Juan Bautista, ktorá sídli v meste Los Corrales de Buelna v regióne Kantábria. Počas jednotlivých videokonferencií si naši žiaci so svojimi rovesníkmi zo Španielska vymieňali informácie o geografii, zvykoch a tradíciách, gastronómii, športe a pod. Získané informácie odprezentujú v rámci výstavného pavilónu vo FAN ZÓNE v Parku pod pamätníkom SNP v Banskej Bystrici počas konania EYOF 2022 (24.7. – 31.7.2022).

Pracovný tím programu OCEP na našej škole tvorili žiaci: Michaela Juhásová z III.FL, Karin Micáková z III.PSC, Mária Mihalčíková z I.M, Tímea Szatmáry z I.M a pedagógovia: Mgr. Marcel Makovič, Mgr. Jana Žeňuchová, Mgr. Alena Majerčáková.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft