Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Korene

  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Rebeka Tóthová II. PSA, jazyková korekcia Mgr. Adela Makšimová

  • 23-marec-2023 15:43
Beseda s autorkou

V Knižnici Gorazda Zvonického v Michalovciach sme sa zúčastnili besedy so spisovateľkou Emíliou Sičákovou Beblavou

Pani spisovateľku sme privítali ľudovou piesňou, ktorú si pripravili naše spolužiačky z II. PSA. Autorka bola prekvapená a dojatá, pretože túto pieseň si spieva jedna z postáv v jej debutovej knihe Korene. Kniha zachytáva osem poviedkových príbehov z oblasti Zemplína. Je v nich opísaný život konkrétnych ľudí a spisovateľka do knihy zahrnula etnickú aj náboženskú pestrosť nášho regiónu. Žiaci mali možnosť vypočuť si spisovateľku a kládli jej rôzne otázky. Dozvedeli sme sa o jej štúdiu na Univerzite Yale, aj to, aké východoslovenské tradície si zachovala vo svojej rodine žijúcej v Bratislave. Na záver spisovateľka podpisovala knihy, ktoré sme si zakúpili. Radostne prijala aj darček v podobe ručne písanej ikony Blahoslaveného Dominika Metoda Trčku, ktorú vytvoril náš spolužiak.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft