Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Spoznávajme svoje dejiny

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 27. október 2019, 14:51
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Marcel Makovič, Mgr. Jana Žeňuchová, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 22-október-2019 14:42
Spoznávajme svoje dejiny

Dňa 14. októbra sa žiaci I. ročníka zúčastnili odbornej historickej exkurzie – navštívili ortodoxnú synagógu na Puškinovej ulici v Košiciach a sieň bojovej slávy Dargov, v  katastri obce Košický Klečenov.

Prvú časť exkurzie tvorila návšteva synagógy, kde prostredníctvom odbornej prednášky p. Teššerovej boli žiakom priblížené hrôzy II. svetovej vojny, život maliara židovského pôvodu Ľudovíta Felda, ale aj výjavy zo života židovského obyvateľstva žijúceho v regióne Zemplín. V druhej časť exkurzie sme navštívili sieň bojovej slávy Dargov, v ktorej žiaci mohli vidieť muníciu a artefakty používané počas bojov v okolitých lesoch a obciach počas II. svetovej vojny.

Veríme, že exkurzia obohatila žiakov o množstvo nových poznatkov z našej histórie, preto by sme radi aj na budúci rok absolvovali exkurziu z cyklu Spoznávajme svoje dejiny.

 

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft