Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Maséri na cestách plných zážitkov a krokov

  • Ostatná aktualizácia: sobota, 07. máj 2022, 09:05
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PhDr. Martina Gašparová, Mgr. Alena Michalovová, Mgr. Hedviga Šľachtová, jazyková korekcia PhDr. Bibiána Lojanová

  • 04-máj-2022 08:43
Maséri na cestách plných zážitkov a krokov

Po rokoch nečakanej izolácie sme sa rozhodli opäť spoznávať krásy Slovenska a Čiech, preto sme v dňoch 28.4.-30.4.2022 zorganizovali odbornú exkurziu pre žiakov zo študijného odboru masér. Čakal nás bohatý program, na ktorý sme sa všetci vzhľadom k izolácii kvôli pandémii tešili.

V prvý deň odbornej exkurzie sme navštívili Katedru fyzioterapie na Fakulte zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Vďaka patrí prodekanke PhDr. Kataríne Gerlichovej, PhD. za jej cenné informácie ohľadom štúdia. Následne sme pokračovali absolvovaním Kryocentra – Kryowell v Trenčíne, kde nám p. Ing. Zuzana Kovačíková podrobne vysvetlila postup celkovej a lokálnej kryoterapie. Na chvíľu sme sa ocitli v dobe ľadovej.

Druhý deň odbornej exkurzie sa niesol v znamení návštevy nádherného moravského kúpeľného mesta Luhačovice. Okrem spoznávania úžasnej architektúry sme ochutnali liečivé pramene, hlavne najznámejšiu Vincentku a spoznali prácu v liečebných „lázních“. Následne sme pokračovali výstupom na dominantu mesta Trenčín - Trenčiansky hrad.

Tretí deň odbornej exkurzie sa začal na hore Butkov, kde sa nachádza skalné sanktuárium. Každému odporúčame navštíviť toto pútnické miesto minimálne pre jeho polohu a majestátnosť. Záver exkurzie patril relaxu a zábave návštevou Aquacity v Poprade a Tricklandie v Starom Smokovci. Všetky tri dni boli krásne, slnečné a pozitívne hodnotíme aj spoločne strávený čas. Okrem zážitkov si žiaci odniesli aj veľa odborných znalostí, čo bolo aj naším zámerom.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft