Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Potulky novými technikami v rehabilitácii

  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Gabriela Skybová, jazyková korekcia Mgr. Stanislava Markovičová

  • 24-február-2023 10:16

V dňoch 22.2.2023 – 23.2.2023 sa žiaci II.M zúčastnili odbornej exkurzie v  rehabilitačnom centre Centrum PROGRES v Michalovciach. Žiaci mali možnosť vidieť a skúsiť si na sebe terapiu Thera Suit, ktorá pozostáva z Pulley - kladkovej metódy, Spider metódy, metódy s oblekmi na stabilizáciu tela. 

Tieto formy terapie najčastejšie využívajú klienti s neurologickými ochoreniami, DMO, s rôznymi závažnejšími druhmi skolióz, s plochými nohami, deformáciami končatín a pod. Terapie sú obohatené o liečbu teplom, KM, bioptronom a oxygenoterapiou. Trvanie jednej terapie je od 1 hod. do 2,5 hod. - závisí to od stavu klienta a jeho ochorenia.

Počas prehliadky sa žiaci oboznámili s rôznymi rehabilitačnými pomôckami, ako je napr. vertikalizátor, bosu, bradlov chodník, knaipov chodník a ortopedická obuv.

Jednotlivé terapeutické metódy žiakom prezentovali vyškolené fyzioterapeutky, ktorým ďakujeme za príjemnú atmosféru a celkový zážitok z exkurzie.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft