Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Kalendár

apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Biela pastelka pomáha už 18 rokov

  • Ostatná aktualizácia: utorok, 15. október 2019, 09:47
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Anna Džadová, Mgr. Martina Stanková, koordinátorky MSČK, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 19-september-2019 21:55
Biela Pastelka 2019

biela pastelka Biela pastelka je verejná zbierka na podporu nevidiacich, ktorej patrónmi boli počas jej existencie i mnohé známe osobnosti – Michal Handzuš, Matej Tóth, Marek Hamšík, Marián Geišberg či Adela Vinczeová, ktorá sa úlohy ambasádorky zhostila už druhýkrát.
V priestoroch našej školy sa uskutočnila dobrovoľná finančná zbierka dňa 17. septembra 2019. Počas hlavného zbierkového dňa Stredná zdravotnícka škola v Michalovciach prispela sumou - 239,62 - eur.

Biela pastelka 2019 - poďakovanie

Vyzbieraná finančná čiastka Bielej pastelky sa využíva na sociálne poradenstvo a sociálnu rehabilitáciu. Pracovníci krajských stredísk Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska poskytujú odbornú pomoc nevidiacim a slabozrakým a učia ich zvládnuť čo najviac každodenných úloh samostatne. Ide napríklad o nácvik sebaobsluhy (pranie, žehlenie, upratovanie), starostlivosti o seba (holenie, mejkap, hygiena…), nácvik chôdze pomocou bielej palice, čo pre nevidiaceho znamená väčšiu istotu a samostatnosť. Taktiež je to nácvik práce s počítačom či mobilným telefónom so softvérom pre nevidiacich.

Všetky služby sú zostavené tak, aby podporovali čo najväčšiu samostatnosť klientov a možnosť plnohodnotne sa začleniť do spoločnosti. Časť finančných prostriedkov z výnosu Bielej pastelky využívajú aj členovia našich základných organizácií. Programy realizujú podľa svojich aktuálnych požiadaviek a potrieb – výlety, vzdelávanie, návštevy múzeí a galérií, športové aktivity a pod.
Cieľom je spoločne sa podporovať, rozptýliť, byť medzi ľuďmi, ktorí dôverne poznajú starosti človeka so zrakovým postihnutím.
Finančným príspevkom, kúpou bielej pastelky, sme dali najavo svoju podporu nevidiacim a slabozrakým.

Ďakujeme.

 

 

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft