Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Projekt Erasmus

  • Ostatná aktualizácia: pondelok, 09. marec 2020, 06:11
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PhDr. Anna Köverová, jaz. korekcia článku PhDr. Anna Köverová

  • 06-marec-2020 06:09

Konečne sa to podarilo! Naša škola po schválení prihlášky Národnou agentúrou SR získala grant od Európskej komisie v rámci programu Erasmus pre vzdelávanie a odbornú prípravu.

Projekt s názvom Zdravie je naša priorita je už v prípravnej fáze. Zúčastnia sa ho 24 žiaci 3. a 4. ročníka v študijnom odbore zdravotnícky asistent a 4 odborní učitelia v 2 turnusoch. Prvá skupina 12 žiakov a 2 odborných učiteľov vycestuje v termíne od 23.marca do 4.apríla 2020. Žiaci boli vybraní na základe prísnych kritérií v 2 výberových kolách a od januára 2020 sa pravidelne stretávajú a pripravujú so svojimi sprevádzajúcimi učiteľkami.
Cieľom tejto stáže je neštátna banícka nemocnica Karviná, ktorá patrí k najlepším v Českej republike. Medzi účastníkov nášho projektu patrí aj agentúra Agamos v ČR, ktorá nám pracovnú stáž žiakov sprostredkovala. Chceme tak zabezpečiť kvalitnú prax pre našich žiakov, ktorá bude mať zreteľné výstupy s využitím medzinárodných nástrojov ECVET. Projekt tak podporí spoluprácu so zahraničnými partnermi, prenos a využitie nových poznatkov zo zahraničia, umožní žiakom i učiteľom porovnať zdravotnú starostlivosť aj vzdelávací systém oboch štátov.
Žiaci sa naučia pracovať v medzinárodnom tíme, budú rozvíjať svoju samostatnosť a zodpovednosť, riešiť problémy a navrhovať východiská, čím posilnia svoju sebadôveru a získajú nové poznatky a skúsenosti. Výchova a vzdelávanie žiakov na našej škole tak získa širšiu európsku dimenziu a projekt tak zvýši úroveň a prestíž našej školy.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft