Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Správna voľba povolania

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 08. december 2019, 22:27
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Jana Gažíková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 02-december-2019 22:21
Správna voľba povolania 2019
Už od roku 2010 sa každoročne koná prezentácia vzdelávania pod názvom Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu.

Základnou myšlienkou tohto podujatia, ktoré prebieha pod záštitou Košického samosprávneho kraja v spolupráci s mestom Michalovce, je informovať žiakov základných škôl a ich zákonných zástupcov o možnostiach štúdia na našich stredných školách, o novozaradených odboroch pre nasledujúci školský rok, o perspektívnych študijných odboroch. Zástupcovia jednotlivých škôl informujú prítomných o školských vzdelávacích programoch a prezentujú prácu svojich žiakov.  

Dňa 27. novembra 2019 prebehol ďalší ročník tohto podujatia v priestoroch športovej haly  Gymnázia P. Horova v Michalovciach. Prezentácie vzdelávania sa zúčastnila aj naša škola. Pod vedením vyučujúcich predstavili naši žiaci jednotlivé študijné odbory. Návštevníci si mohli dať vyšetriť krvnú skupinu, zmerať krvný tlak a zistiť hodnoty krvného cukru. Ich pozornosť upútala aj príprava liekov a masáže rúk. Neoddeliteľnou súčasťou bola aj virtuálna realita, prostredníctvom ktorej si mohli záujemcovia prezrieť jednotlivé časti tela.

Súčasťou podujatia bol  aj workshop za účasti zástupcov zamestnávateľov, výchovných poradcov, pracovníkov úradov práce, riaditeľov základných a stredných škôl, odboru školstva KSK i zástupcov miest. Spoločne viedli dialóg o odbornom vzdelávaní, jeho výsledkoch a smerovaniach.  

Správna voľba povolania je kľúčom k úspechu, preto by si žiaci mali dôkladne premyslieť, aký študijný odbor je najvhodnejší pre vykonávanie ich budúceho povolania. 

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft