Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Kalendár

apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

MICHALOVSKÝ DEŇ OŠETROVATEĽSTVA

  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PhDr. Katarína Hospodárová, koordinátorka SOČ, jazyková korekcia Mgr. Stanislava Markovičová

  • 21-jún-2023 18:22
MICHALOVSKÝ  DEŇ  OŠETROVATEĽSTVA

NsP Štefana Kukuru Michalovce, člen siete nemocníc Svet zdravia, každoročne organizuje Michalovský deň sestier a pôrodných asistentiek pod záštitou Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. Programom konferencie sú odborné príspevky sestier a pôrodných asistentiek z rôznych oddelení.

Je to priestor pre prezentáciu výsledkov vlastnej práce a odovzdávanie skúseností a nových poznatkov z ošetrovania chorých v rôznych klinických odboroch. Vzhľadom na dobrú spoluprácu nemocnice s našou školou sú na konferencie prizvaní a svoje práce prezentujú aj žiaci našej školy, úspešní riešitelia Stredoškolskej odbornej činnosti, ktorí sa v posledných rokoch umiestňujú na popredných miestach v celoštátnej prehliadke SOČ.

V tomto roku sa vedenie nemocnice rozhodlo dať priestor všetkým ošetrovateľským povolaniam, nielen sestrám a pôrodným asistentkám, a preto došlo aj k zmene názvu podujatia. Dňa 20. júna 2023 sa v reštaurácii Family v Michalovciach uskutočnil 1. ročník Michalovského dňa ošetrovateľstva s podtitulom Tvoríme našu budúcnosť. Konferencie sa zúčastnili PhDr. Katarína Hospodárová a Natália Minďarová, žiačka II.PSA triedy. Program konferencie bol rozdelený do štyroch blokov prednášok. V prvom bloku vystúpila aj Natália Minďarová z II.PSA triedy, ktorá odprezentovala prácu SOČ s názvom Depresia mladým nesvedčí, s ktorou sa so spoluautormi Martinou Geralskou a Ondrejom Baranom z III.M triedy umiestnili na celoštátnej prehliadke SOČ na krásnom 5. mieste. Žiačka Minďarová bola za skvelú prácu a prezentovanie práce odmenená obrovským potleskom. V diskusii vystúpila pani námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Jana Čabráková, ktorá ocenila vysokú odbornú úroveň práce a jej prezentovanie žiačkou. Zároveň vyzdvihla vynikajúcu spoluprácu nemocnice s našou školou nielen vzhľadom na hodiny praktického vyučovania, ale aj na aktívnu účasť žiakov na konferenciách a v neposlednom rade aj bohatú a rôznorodú dobrovoľnícku činnosť. Verím, že aj v budúcnosti budeme v spolupráci s NsP Š. Kukuru, Svet zdravia pokračovať a oblasti našej spolupráce ešte rozširovať.

 

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft