Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Cena Pavla Gajdoša pre najlepšiu športovkyňu stredných škôl v školskom roku 2018/2019

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 08. december 2019, 22:13
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PaedDr. Milan Kušej, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 28-november-2019 21:49
Cena Pavla Gajdoša pre najlepšiu športovkyňu stredných škôl v školskom roku 2018/2019
Cenu Pavla Gajdoša pre najlepšiu športovkyňu stredných škôl v školskom roku 2018/2019 získala Erika Michalcová z III.M, ktorá je žiačkou SZŠ v Michalovciach. Toto významné ocenenie si prevzala dňa 21. novembra 2019 v reprezentačných priestoroch Zlatého býka v Michalovciach z rúk primátora mesta Michalovce Mgr. Viliama Zahorčáka a predsedu Olympijského klubu v Michalovciach PaedDr. Jozefa Uchaľa.
V minulom školskom roku bola žiačka členkou družstva basketbalistiek našej školy, ktoré vybojovalo pre naše farby 2. miesto v Okresnom kole v basketbale dievčat stredných škôl v Michalovciach. V Okresnom kole v atletike chlapcov a dievčat stredných škôl v Michalovciach zvíťazila v skoku do diaľky a 2. miesto získala v behu na 800 m. V Krajskom kole v atletike chlapcov a dievčat stredných škôl v Košiciach obsadila 2. miesto v skoku do diaľky.

Erike Michalcovej k získaniu Ceny Pavla Gajdoša pre najlepšiu športovkyňu stredných škôl v školskom roku 2018/2019 blahoželáme. Za reprezentáciu školy v športových súťažiach žiačke ďakujeme a želáme jej ešte veľa športových úspechov.

Kto bol Pavol Gajdoš?

Dvojnásobný olympionik Pavel Gajdoš bol jeden z najlepších slovenských gymnastov v histórii. Narodil 1. 8. 1936 vo Velkom Bereznom (Ukrajina), s gymnastikou začínal pod vedením svojho otca Jána, na doma vyrobenom náradí v Nižnej Jablonke. So systematickým gymnastickým tréningom začal počas štúdia na gymnáziu v Michalovciach, kde trénoval pod dohľadom otca a riaditeľa Športovej školy dorastu Antonína Havla. Po maturite v r. 1954 začal študovať na Vysokej škole pedagogickej v Bratislave. Hneď po prvom semestri však odišiel študovať na Institut telesné výchovy a sportu do Prahy. Vrchol kariéry dosiahol počas pôsobenia v Dukle Praha. Na OH 1960 v Ríme bol členom 4. družstva ČSSR, vo viacboji skončil na 28. mieste a na koni s držadlami na 18. mieste. Na OH 1964 v Tokiu bol členom 6. družstva ČSSR. S družstvom získal bronzové medaily na majstrovstvách sveta 1958 v Moskve a v roku 1962 v Prahe. Spolu si vybojoval dvanásť titulov majstra Česko-Slovenska. Po skončení kariéry v roku 1968 bol popredným predstaviteľom čs. armádneho športu v Prahe, kde sa usadil. V roku 2007 prevzal ocenenie Bronzové kruhy Slovenského olympijského výboru.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft