Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Tréning body ART

S láskavým dovolením obrázok je prezvatý z https://www.moveacademy.sk/studio/sluzby/bodyart/

Cvičenie body ART je okrem kvalitného fyzického tréningu aj spôsob ako relaxovať, zosúladiť telo, myseľ a dušu.

Tento koncept má pozitívne účinky na telo a psychiku. Jeho zakladateľ Robert Steinbacher sa inšpiroval aj tradičnou čínskou medicínou a spojil tak dokopy telesný tréning a duševný relax. Taktiež sa pri tomto tréningu využívajú energetické cvičenia a dýchacie techniky. Body ART precvičuje celé telo a navyše pomáha ľudom, aby porozumeli samým sebe. Mnohé cvičebné pozície si vyžadujú zvýšenú rovnováhu a stabilitu stredu tela. Pri tréningu body ART ide hlavne o zameranie sa na správne prevedenie cvičenia, dýchania a dostatočnú relaxáciu. Cvičenie je zamerané na to, aby naše telo začalo správne fungovať.
Priebeh hodiny je prepojený s východnou filozofiou a piatimi elementmi. Cvičenie začíname elementom zem, ktorý je zameraný na mobilizáciu a dýchanie. S elementom drevo sa zvyšuje náročnosť a rozsah pohybov. Nasleduje element oheň, pri ktorom sa zvyšuje energia. S elementom kovu sa postupne energia znižuje a záver hodiny tvorí element voda, ktorý zahŕňa uvoľnenie a relaxáciu. Počas tréningu pracujeme so silou, ohybnosťou, koordináciou, rovnováhou, mobilizáciou a čiastočne kondíciou. Aj keď pri tomto cvičení dostanú svaly zabrať, nemáte pocit únavy a vyčerpania, ale naopak uvoľnenia. Cvičenie body ART je vhodné pre všetky vekové kategórie. Tento koncept cvičenia je rozdelený na viacero skupín – silové (inšpirované jogou) a terapeutické. Každý si môže vybrať druh, ktorý mu vyhovuje. Výhodou tohto cvičenia je, že každý trénuje to, čo potrebuje zlepšiť, aby jeho telo pracovalo správne ako celok. Počas cvičenia sa každý zameriava sám na seba.

Zdroje:

STRIHOVÁ, M . –Na tréningu body ART, In: Relax – magazín o zdravom životnom štýle, Ročník: VIII, Vydanie: 4/2018, s. 38-39. ISSN 1338-7898.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft